Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'zanat' from Albanian to English
NOUN1   zanë | zana | zana | zanat
NOUN2   zanat | zanati | zanate | zanatet
zanat {m}trade
zanat {m}craft
zanat {m}profession
3 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'zanat' from Albanian to English

zanat {m}
trade

craft

profession
Advertisement
Usage Examples Albanian
 • Gjuhën ‘’Quenya’’ që kishte krijuar fillimisht e quante si një ‘’hobi të çmendur’’, por më vonë konkludoi se në këtë gjuhë i flisnin Earendelit elfet dhe zanat që takonte në udhëtimin e tij të çuditshëm.
 • Profesioni është një zanat i themeluar mbi një trajnim arsimor të specializuar, qëllimi i të cilit është furnizimi me këshilla pa interes dhe në shërbim të tjerëve, për një kompensim të drejtpërdrejtë dhe të caktuar, tërësisht larg nga pritjet e tjera të fitimeve të biznesit .
 • Sezoni i dytë Charmix zanat veshjet i kanë të njëjta vetëm së iu shtohet nga një çantë dhe bëhen më të forta së më parë.
 • Mrizet e zanave” lidhen me Eposin e Kreshnikëve, konkretisht me figurat mitologjike - “Orët dhe Zanat”.
 • Zanat dihet se janë të pavdekshme dhe shumë të fuqishme.
 • Me pas u be nje dasem me e madhe se e para ku dhe zanat ishin krushka per te shlyer gabimin e tyre.
 • Bakalli janë quajtur dhe ende quhen tregtarët e pakicës dhe sendeve për nevoja shtëpiake, një zanat gati në zhdukje nga zhvillimet e sotme.
 • – Robinsoni duke qene djali i trete ne familje nuk ja mesuan asnje zanat por Kruzo ishte i pasionuar pas udhetimeve detare por as nena nuk pranuan qe ai te shkonte pasi Robinsoni kishe nje jete te qete dhe te siguruar.
 • Një motiv i përsëritur i legjendave për zanat është nevoja për të larguar zanat duke përdorur hijeshi mbrojtëse.
 • Në fund të sistemit shkollor Enderun, të diplomuarit do të ishin në gjendje të flisnin, lexonin dhe shkruanin të paktën tre gjuhë, të aftë për të kuptuar zhvillimet më të fundit në shkencë, të kenë të paktën një zanat ose art dhe të shkëlqejnë gjithashtu në komandën e ushtrisë.
 • Kombet e hapësirave të hapësirës janë ato të afta për të ndërtuar në mënyrë të pavarur dhe hedhur zanat në hapësirë.
 • Gjallica ishte mal i shenjtë për banorët ilirë e më pas arbër të zonës, të cilët mendonin në majën e Gjallicës jetonin zanat e maleve e perënditë e tjera ilire, të cilat pinin ujë në kroin Tanzot.
 • Ky publicist gjilanas pati prirje për shkrime gazetareske, të cilin “zanat” me kohë ia kishin konfirmuar edhe mësimdhënësit tij të pendës.
 • Politika, i shpjeguan, është një zanat që bën kujdes për fatet e kombit.
 • Nimfat ([...] , shqip Zanat) - hyjnesha të ujit, pajeve dhe të maleve te grekët dhe romakët, të ngjashme me zanat dhe shtojzovallet tona.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!