Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'zanatçi' from Albanian to English
NOUN   zanatçi | zanatçiu | zanatçinj | zanatçinjtë
zanatçi {m}artisan
zanatçi {m}craftsman
2 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'zanatçi' from Albanian to English

zanatçi {m}
artisan

craftsman
Advertisement
Usage Examples Albanian
  • I ati ishte zanatçi, por e mbylli jetën si nëpunës i rangut të ulët në bashkinë e qytetit.
  • U lind në Elbasan, i ati ka qenë zanatçi. Mbasi mbaroi Liceun e Korçës me rezultate shumë të mira, vazhdoi dhe përfundoi studimet e larta për Biologji në Paris.
  • Arif Vladi është zanatçi, këngetar, ahengxhi i spikatur i ahengut shqiptar.
  • Isuf Myzyri (Elbasan, 8 mars 1881 - 21 tetor 1956) ka qenë zanatçi, bejtexhi, ahengxhi i spikatur i ahengut elbasanas.
  • Adem Kastrati (Shkodër, 13 shkurt 1909 - 14 qershor 1972) ka qenë zanatçi, humorist, aktor i teatrit dhe Estradës së Shkodrës.
  • ... /1800 - 1276 h; 1859/1860) ka qenë zanatçi, xhandar dhe ndër organizatorët e disa kryengritjeve në Shkodër gjysmën e parë të shekullit 19.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!