Advertisement
 ⇄Change Direction
 Translation for 'BA' from Albanian to English
gjeog.
Bosnjë dhe Hercegovinë {noun} <.ba>
Bosnia and Herzegovina
1 translation
To translate another word just start typing!

 ⇄ 
Translation for 'BA' from Albanian to English

Bosnjë dhe Hercegovinë {noun} <.ba>
Bosnia and Herzegovinagjeog.
Advertisement
 • bronchial asthma <BA> = astmë {f} bronkiale
Show all
Usage Examples Albanian
 • Vung Tau "(Vũng Tàu)"është kryeqyteti i provincës së Ba Ria-Vung Tau, rajoni e Dong Nam Bo, Vietnami.
 • Filmi i parë i tij që u ba i njoftur ishte "Full Metal Jacket" (1987) nga Stanley Kubrick si Pvt. Leonard 'Gomer Pyle' Lawrence ku për ta luajtur këtë rol u desh ti shton 30 Kg .
 • Shprazi sa mujti ujë rreth e rreth, aq sa me u ba nji liqe.
 • Për Drenicë me u ba kurban.
 • Dallimet kryesore në sistemin e klasës së emrave janë dy nga sufiksi shumës: Jalaa -ta kundrejt Çam -te̩ dhe (për njerëzit) Jalaa -bo, -ba kundrejt Cham-b (e̩).

 • Me ndërtimin e kalasë në Honberg u ba Tuttlingeni nga Eberhardi me Mjekër rreth vitit 1460 në një kufi kala të ndertuar ne rang te par.
 • Programi i Arteve Dramatike, aktualisht, ofron studime në tetë profile studimi të nivelit BA.
 • Drejtuesi i fundit i Nalandas, "Shakyashribhadra", iku në Tibet në vitin 1204 me ftesë të përkthyesit tibetian "Tropu Lotsawa" ("Khro-phu Lo-tsa-ba Byams-pa dpal").
 • .ba është prapashtesa e fletave të internetit dhe paraqet domenin zyrtar të Bosnjës dhe Hercegovinës, shtetë në pjesën veri-perendimore të Ballkanit.
 • Arbanasi Nunatak (Nunatak Arbanasi \'nu-na-tak ar-ba-'na-si\) është një majë shkëmbi 320 m e lartë në Vidin Heights në Gadishullin Varna, Livingston Island në Antarktikë.

 • Lufta civile në Siri, referuar edhe si kryengritja siriane, është një konflikt i vazhdueshëm i armatosur në Siri midis forcave besnike të qeverisë së Partisë Ba'ath dhe atyre që kërkojnë të rrëzojnë atë.
 • Fajon lindur në Lubjana, ku dje mori gradën bachelor në gazetari Univërsity of Ljubljana.
 • Zakonisht përdorimi i shprehjes "barbar" bëhet për personat e ardhur brenda një shoqërie të huaj e në të cilën shqiptimi (artikullimi) i tyre është i vështirë.
 • Në procesverbalin e pushkatimit, shënohen dhe fjalët e fundit të Sokolit dhe Ndojës.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2024
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!