Advertisement
 Translation for 'Katar' from Albanian to English
NOUN   Katar | Katari | - | -
gjeog.
Katar {m} <.qa>
Qatar
1 translation
To translate another word just start typing!

Translation for 'Katar' from Albanian to English

Katar {m} <.qa>
Qatargjeog.
Advertisement
Usage Examples Albanian
 • Ai është vizituar profesor në Fakultetin e Studimeve Islame, (Katar) dhe drejtor i Qendrës Kërkimore e Legjislacionit dhe Etikës Islame (CILE) (Doha, Katar).
 • Vodafone ka blerë licencën për të operuar në Katar, Qtel, pra nuk është më një monopol.
 • Në vitin 2021, ajo fitoi një nga medaljet e bronzta në veprimtarinë e saj në Mjeshtrat Botërore të Xhudos 2021 të mbajtura në Doha, Katar.
 • Ambasadori amerikan në Katar vëren se gazi natyror në formë të ftohur, të lëngshme, nuk ka rrezik të marrë zjarr, pra nuk paraqet një kërcënim të madh.
 • Kryetar i Bordit Mbikqyrës të Bankës Islame të Katarit në Katar dhe të asaj të Fejsalit në Bahrejnë.

 • Ato nënkuptojnë përfshirjen e Katarit si anëtari i 9-të i 'Emirateve të pajtuara' të Gjirit Persik në përfundim të traktatit Katar-Britanik në vitin 1916.
 • Rasti i Luftës në Kosovë u diskutua nga anëtarët e Organizatës së Bashkëpunimit Islamik në Katar më 1998.
 • Ai mbajti një ligjëratë me titullin “Me Muhammedin e dashur” para nxënësve gjatë një ekspozite të shkollës në Katar.
 • Gjithashtu ka qenë nismëtari I hapjes së tre Ambasadave në rajon, në Shtetet e Kuvajt,Katar dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Në qershor 2005, ai luajti për Al-Ahli në Katar për një ndeshje, dhe luajti së bashku me Josep Guardiola.

 • Al Daayen është kryeqyteti i komunës Al Daayen në Katar.
 • Në vitin 2021, ajo fitoi medaljen e artë në veprimtarinë e saj në Mjeshtrat Botërore të Xhudos 2021 të mbajtura në Doha, Katar.
 • Ai e themeloi një universitet së Islamit në Katar. Në uebfaqjen e tij, Philips shkroi se mësimi është duke u bërë mjet efektiv i cili myslimani duhet mësuar besimin e tyre.
 • Katari ka një popullsi rreth 2.000.000 banorë. Shumica e popullsisë jeton në kryeqytetin e Katarit, në Duha dhe përreth tij.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2024
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!