Advertisement
 Translation for 'Pol' from Albanian to English
NOUN   pol | poli | pole | polet
pol {m}pole
1 translation
To translate another word just start typing!

Translation for 'Pol' from Albanian to English

pol {m}
pole
Advertisement
Usage Examples Albanian
 • Origjina e Partisë komuniste në Kamboxhia e ka zanafillën që nga Lufta e Dytë Botërore ku lideri Pol Poti lideri ksaj partie po Studionin Për Shkenca politike dhe Degë të Ndryshme në Paris, kryeqytetin e Francës.
 • Gjatë lëvizjes anafaze të dy pjesët telomere të secilit kromozom orientohen dhe lëvizin drejt njërit pol, respektivisht janë unipolare.
 • Pika fikse (në analogji me origjinën e një sistemi kartezian) quhet poli, dhe rrezja nga ky pol me drejtim të caktuar quhet boshti polar.
 • I impresionuar aktuale: kjo konsiston në aplikimin e një emf jashtme ndryshe, që të lidhë Objekti me pol negative të një gjenerator të jashtëm e të cilit është pol pozitiv nga ana e tij lidhur një elektrodë palëvizshëm (graphite p.sh.) varrosën pranë e ndërtesës.
 • Beteja e Legnicës (pol.: "Bitwa pod Legnicą" / gjer.: "Schlacht von Liegnitz") thirret beteja që ndodhi afër qytetit "Legnica" në "Silesi" më 9 prill 1241.

 • Lumi më i gjatë në Poloni është lumi Visila (pol.: Wisła) me një gjatësi prej 1047 km.
 • Spar është një pol prej druri, metali ose materiale të lehta siç janë fibra karboni që përdoren për manipulimin e anijeve me vela per te mbështetur lundrimin e saj.
 • Dallimi i embrionit të bimëve me farë dhe fiernave është se bimët me farë kanë embrion bipolar(dy kone vegjetative:njërin kon të biskut dhe konin tjetër në pol të kundërt me rrënjen).
 • Hamilton siguroi pol pozitën në një sesion kualifikues me shi, pol pozita e 40të e karrierës së tij.
 • Për shembull, për një shufër të gjatë e të hollë magnetike me polin verior të sajin në njërin skaj dhe jugorin në skajin tjetër, fusha magnetike afër secilit pol ulet në përpjestim të zhdrejtë me katrorin e distancës nga ai pol.

 • Kjo është një e madhe turistike, ekonomike dhe kulturore pol.
 • Pjesë e popullizmit mund të jenë edhe antarët e grupeve te ndryshme politike.
 • Andrzej Sebastian Duda (Krakov, 16 maj 1972) është politikan dhe jurist polak.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2024
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!