Advertisement
 Translation for 'zakon' from Albanian to English
NOUN   zakon | zakoni | zakone | zakonet
zakon {m}usage
1 translation
To translate another word just start typing!

Translation for 'zakon' from Albanian to English

zakon {m}
usage
Advertisement
Usage Examples Albanian
 • Ne fejesa, ku e kemi tash fjalen, nuk asht zakon me i ra ciftelise as me kendue, mbasi nuk asht zakon t’i jepet ndonji randesi e posacme ceremonise se fejeses, si te cuca, ashtu edhe te meci.
 • Ky zakon vazhdon të ruhet deri sot sidomos nga beduinët "(arabët nomadë)" por edhe në përgjithësi nga popullsitë arabofolëse dhe myslimane, psh.
 • Prandaj ka qene zakon qe ne momentin kur hyp nusja mbi kalë deri ne atë moment kur ajo zbret prej tij, kali nuk duhet te prekej me dore, Gjithashtu besonin se magjinë e bere për nusen e merrte kali i nuses.
 • ... "Manie" në kuptimi "Rasë e frytshme"), në kuptimin e gjërë përdoret për të treguar dhënien jashtë normave pas një gjëje, dhënie e cila me kalimin e kohës shndërohet në zakon.
 • Gjithashtu, nje zakon tjeter qe ruhet ne kte dite, është zjerja e vezeve naten e dates 13, dhe larja e syve me ujin e vezeve te zjera ne mengjesin e dites se veres.

 • Siç ishte zakon ndër fisnikët shqiptarë, djemtë e tij iu morën peng nga oborri osman për tu siguruar që Gjon Kastrioti të mos i luftonte turqit dhe të ishte besnik ndaj Perandorisë osmane.
 • Kurse cunit i sjellin berberin ne shtepi, i prejne floket (zakon) i heqin mjekren. Pastaj e ema i ven kollaren dhe i vesh xhaketen.
 • Mizogjinia mund të kuptohet si një qëndrim i mbajtur nga individët, kryesisht nga burrat, dhe si një zakon apo sistem i përhapur kulturor.
 • Shumica e Lauraceae janë pemë me gjelbërim të përhershëm në zakon. Përjashtimet përfshijnë rreth dy duzina lloje "Cassytha", të cilat të gjitha janë hardhi parazitare.
 • Në botanikë, është zakon (megjithëse jo i detyrueshëm) të shkurtohen emrat e autorëve sipas një liste të njohur të shkurtesave standarde.

 • Sikur të pohonim se bota ka dy krijues, atëherë secili prej zotave do të veçohej me atë që kishte krijuar dhe do të bëhej i pavarur, ashtu siç e kanë zakon mbretërit, pasi që ai nuk dëshiron ta shoqërojë kush në sundim.
 • Si një shpatar, Ryuma kishte një zakon të veçantë: sa herë që dikush prekte cepin e shpatës së tij me të, qoftë rastësisht, Ryuma menjëherë do të merrte këtë veprim si një formë sfide për një duel deri në vdekje.
 • Megjithë tolerancën e tij të ulët për marrjen e fyerjeve, ai ka një zakon të fyer të tjerëve dhe shpesh e përdori fjalën "i pavlefshëm" për t'iu referuar përpjekjeve të dëshpëruara të armiqve të tij, megjithëse ai duket se e ka ndryshuar pak këtë zakon që nga beteja me Luffy.
 • Tradicionalisht anëtarët e familjes ose vizitorët e kishin zakon të uleshin mbi këto charupady për të biseduar.
 • Chidambara Swamigali e kishte zakon të kryente abhishekam (pastrim ceremonial) për këta imazhe.

 • Gjatë jetës së tij, siç ishte zakon tek personat e tillë edhe Frotini shkruante.
 • Ishte zakon që me maskat e hequra nga fytyra e të vdekurit, të modeloheshin fytyrat e të ndjerëve.
 • shëndeti është një 'zakon'; sepse është një gjendje e tillë.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2024
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!