Werbung
 ⇄Suchrichtung
 Übersetzung für 'Ra' von Albanisch nach Deutsch
kimimineral.
radium {m} <Ra>
Radium {n} <Ra>
1 Übersetzung
Neue Wörterbuch-Abfrage: Einfach jetzt tippen!

 ⇄ 
Übersetzung für 'Ra' von Albanisch nach Deutsch

radium {m} <Ra>
Radium {n} <Ra>kimimineral.
Werbung
Anwendungsbeispiele Albanisch
 • Qyteti ra në duart e rusëve. Ushtria ruse marshoi drejt kryeqytetit.
 • Nazistët vendosën më shumë politika kundër duhanit gjatë fundit të viteve 1930 dhe gjatë viteve të para të Luftës së Dytë Botërore, shkalla e përdorimit të duhanit ra.
 • Plak e i ri në luftë me ra ".
 • Ilir Konushevci (20 qershor 1969 – 9 maj 1998) lindi në fshatin Llugë të Komunës së Podujevës, ishte një ushtar dhe luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së). Ra dëshmorë më 9 maj 1998 në një pritë të organizuar nga forcat serbe, dhe bashkë me të ra dëshmorë edhe mjeku Hazir Mala derisa ishin duke udhëtuar për në qytetin Bajram Curri.
 • Antipater dhe djali i tij Kassander morën kontrollin mbi Maqedoninë, por ra nën një mosmarrëveshje civile pas vdekjes së mbretit Kassander në vitin 297 p.e.s..

 • Se ra Shqypnia me faqe n'dhe!
 • Pas Luftës së Dytë Ballkanike në vitin 1913, fshati ra nën sundimin e Serbisë.
 • Kur RA dyshohet klinikisht, një mjek mund të provojë për faktorin reumatoid (RF) dhe antitrupat anti-citrullination proteina (ACPAs matur si antitrupa anti-CCP).
 • Fehmi Lladrovci (15 Maj 1956 – 22 Shtator 1998) ishte njëri nga komandantët më të shquar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së). Ra dëshmorë më 22 Shtator 1998 gjatë luftimeve të ashpra me forcat serbe, dhe bashkë me të ra dëshmorë edhe bashkëshortja e tij Xhevë Krasniqi - Lladrovci.
 • Amon-Ra ruajti rëndësinë kryesore në panteonin egjiptian në të gjithë Mbretërinë e Re (me përjashtim të "herezisë ateniste" nën Akhenaten).

 • ... "İmambayıldı", "i ra të fikët, i ra të mekët imamit") është një zhargon i kuzhinës turke për një gjellë me patëllxhanë të fërguar dhe më pas të rreshtuar në tavë, mbushur me qepë, hudhra dhe gatitur me uthull.
 • Shembulli i tempullit diellor më mirë të konservuar me gjasa është ai i Niuserreut, "Shepepu-ib-Ra" (Kënaqësia e zemrës së Ra-hut), sovrani i pestë i dinastisë.
 • Dëbora më e rëndë në historinë e Pasadenit ndodhi më 11 janar 1949; 8 inç (0.20 m) ra në bashkinë e qytetit të Pasadena dhe më shumë se 14 inç (0.36 m) ra në ultësirë mbi qytet.
 • Pavarësisht se u mëshonte lidhjeve me Anzhuinët, kishte vendosur t'u shkëpuste atyre Durrësin prandaj e sulmoi në vitin 1362, por nuk e mori dot.
 • Mbreti Henri II i Francës propozoi të bashkonte Francën dhe Skocinë duke e martuar mbretëreshën e re me djalin e tij trevjeçar, Dauphin Francis .

  Werbung
  © dict.cc Albanian-German dictionary 2024
  Enthält Übersetzungen von der TU Chemnitz sowie aus Mr Honey's Business Dictionary (nur Englisch/Deutsch).
  Links auf das Wörterbuch oder auch auf einzelne Übersetzungen sind immer herzlich willkommen!