Werbung
 ⇄SuchrichtungÜbersetzung für 'Niger' von Albanisch nach Deutsch
gjeog.
Niger {m} <.ne>
Niger {m}
1 Übersetzung
Neue Wörterbuch-Abfrage: Einfach jetzt tippen!

Übersetzung für 'Niger' von Albanisch nach Deutsch

Niger {m} <.ne>
Niger {m}gjeog.
Werbung
Anwendungsbeispiele Albanisch
 • E vendosur në krah të lumit Niger, pranë pragjeve të lumit që ndajnë luginën e sipërme Nigeri dhe në luginën e Nigerit të Mesëm në jug-perëndim të vendit.
 • Perandoria Mali pati shumë efekte të rëndësishme kulturore në Afrikën Perëndimore, duke përhapur gjuhën, ligjet dhe zakonet përgjatë lumit Niger.
 • Në fund të filmit, Julianus dhe Pescennius Niger, të luajtur nga Douglas Wilmer, një tjetër mik i Commodus, konkurrojnë kundër njëri -tjetrit në ankandin për fronin e Romës.
 • Pas rrëzimit dhe vrasjes së perandorit në detyrë Didius Julianus, Severus luftoi pretenduesit rivalë të tij, gjeneralët romakë Pescennius Niger dhe Clodius Albinus.
 • Në një rast në Niger, një varkë ishte kapur nga një hipopotam dhe 13 vetë u vranë.
 • Ndryshe nga shumica e gjuhëve Niger-Kongo, Suahilishtja nuk ka ton kontrast.
 • Burime të ndryshme llogarisin gjuhë ndryshe, por Austronezian dhe Niger-Kongo janë dy familjet më të mëdha të gjuhëve në botë me numrin e gjuhëve që përmbajnë, secili prej tyre ka rreth një të pestën e gjuhëve totale të numëruara në botë.
 • Me një sipërfaqe prej 112,622 km2, Benini shtrihet nga lumi Niger në veri tek Oqeani Atlantik në jug, një distancë prej 650 km.
 • Shqipëria renditet në vendin e 113-të nga 176 shtete në vitin 2012 në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit, i publikuar nga Transparency International, e vendos atë në nivel të njëjtë me Etiopinë, Guatemalën, Niger-in, dhe Timor-Leste.
 • Kërpudhat më të zakonshme janë "Aspergillus flavus" dhe "Aspergillus parasiticus", "Aspergilus niger".
 • Është një autostradë e shtruar në Niamey, Niger, në jug të Ganës dhe në jugperëndim të Bregut Fildishtë.
 • Relievi i Nigerit është kryesisht terren me rrafshnalta zalli e shkretëtire.
 • Relievi i Nigerit është kryesisht terren me rrafshnalta zalli e shkretëtire.
 • Zbulimet e fundit arkeologjike në Bura në Nigerin jugperëndimor pranë Burkina Fasos kanë dokumentuar ekzistencën e kulturës së periudhës së hekurit të Burës nga shekulli i 3-të deri në shekullin e 13-të pas Krishtit.
Werbung
© dict.cc Albanian-German dictionary 2023
Enthält Übersetzungen von der TU Chemnitz sowie aus Mr Honey's Business Dictionary (nur Englisch/Deutsch).
Links auf das Wörterbuch oder auch auf einzelne Übersetzungen sind immer herzlich willkommen!