Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'Katalog' from Albanian to English
NOUN   katalog | katalogu | katalogë | katalogët
katalog {m}catalogue
katalog {m}catalog [Am.]
2 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'Katalog' from Albanian to English

katalog {m}
catalogue

catalog [Am.]
Advertisement
Usage Examples Albanian
 • Në vitin 1887, vit kur mbretëreshës Viktoria festoi jubileun e Artë e saj, dhe me kërkesën e shok e mbretëreshës së, Phillip Richbourg, ai dhuroi disa piktura "francez Impressionist Piktura" katalog si shenjë e besnikërisë së tij.
 • Luleå ishte edhe gjatë viteve 1940, një qytet garnizon me vendosjen në 1941 të aeroportve Norrbotten (F 21), 1942 me luftvärnskår katalog (LV 7), dhe 1973 në zonën e zbulimit Luleå detare (Bolu).
 • Trajtimi i automjeteve konsiderohet më realist se në çdo lojë NFS, dhe ka një katalog te detajuar te pjesëve të ndryshme të Porsche gjatë viteve.
 • të mund të zgjerohet në të gjitha strukturat bibliotekare të komuniteteve të ndryshme shqiptare që gjenden në provincat e tjera kalabreze, në krahinat e tjera të Italisë dhe në zonën e Ballkanit, duke realizuar kështu një katalog kolektiv on-line me regjistrime bibliografie, të cilat gjenden në biblioteka të ndryshme.
 • Ndërsa shumë prej tyre kanë një katalog krimesh të quajtur kod penal, në disa vende të ligjit të zakonshëm nuk ekziston një statut i tillë gjithëpërfshirës.
 • Funksioni kuratorial iu besua Joseph Roux (profesor i dizajnit në Kolegjin e Greit) i cili hartoi një katalog të parë të muzeut në të cilin renditi 244 referenca.
 •   Një katalog i kësaj ekspozite i redaktuar nga Dalrymple me Yuthika Sharma u botua nga Penguin në 2012 me të njëjtin emër.
 • Heraldika ilire ose "stematika ilire" është një katalog stemash të përpiluara mbi bazën e disa katalogjeve mesjetare kryesisht fiktive, ndër të cilat mund të gjenden edhe disa stema faktike.
 • Punime artizanale përmetare : katalog me autorët kolektivë nga Bashkia e Përmetit. Botuar në Tiranë nga "Natyra", në vitin 2015. Faqet e librit 128.
 • Almagesti po ashtu përmbante një katalog të yjeve dhe një listë prej 48 piktura të yjeve, të krijar nga Hipparchus.
 • Ndërkaq një katalog i pijeve të njohura e të panjohura për ne kalonte nga njëra faqe e librit në tjetrën.
 • Nga 1751-1753, Nicolas Louis de Lacaille vendosi ne katalog 42 Mjegullnaja, te cilat shumica prej tyre ishin te panjohura me pare.
 • Kisha, e udhëhequr nga Shpirti i Shenjtë, transformoi kalendarin e përditshëm në një kalendar kremtues. Katalogu i ditëve shndërrohet në katalog festash.
 • duket se japin provat më të hershme të lojërave gjatë festivalit; ku ka edhe një katalog të gdhendur të fitimtarëve në Amfiaranë e Madhe që daton para vitit 338 p.e.s.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!