Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'fis' from Albanian to English
NOUN   fis | fisi | fise | fiset
fis {m}clan
fis {m}tribe
fis {m} endacaknomadic tribe
3 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'fis' from Albanian to English

Advertisement
fis {m}
clan

tribe

fis {m} endacak
nomadic tribe
Usage Examples Albanian
 • Kuçi (malazisht: Кучи "Kuči") është një fis malësorësh shqiptar në Mali të Zi, dhe gjithashtu një emër gjeografik i një rajoni në lindje të Malit të Zi ku banon ky fis.
 • Osët - ishin një fis dak, por që argumentohet mundësia se ky fis mund të jetë gjermanik ose kelt.
 • Kokorenj, Kokoringu, (fis muhamedan, sot banon në Turqi), Pallaçenj, Spanenj (fis i krishterë) etj.
 • Demcenajt, Bazobeqiratë, Gjatë (sot ks fis ndodhet në Turqi), Kasimatë, Kulejtë (Sali Kula), ky fis i shuar nga kolera.
 • Me kalimin e kohës në territoret shqiptare fjala fis ashtu si dhe shkrirja e dy fjalëve tradicionale (farë+fis) farefis njiheshin njerëzit që kishin prejardhje nga një stërgjysh i përbashkët.
 • Matagushët (ndryshe, "Matagushi" ose "Mataguzhi") ishte një fis shqiptar i cili në mesjetë shtrihej në Malin e Zi jugor dhe në brigjet veriore të liqenit të Shkodrës .
 • Perrebët ose Peraebët (greqishtja e vjetër: "Περραιβοί" ) ishin një fis fis iliro - pellazg, të cilët sipas mitologjisë ishin pasardhës të Perrebit, bir i Ilirit dhe nip i Polifemit dhe Galateas përkatësisht Kadmit dhe Harmonias.
 • Skirtarët (Scirtari) të njohur edhe si Skirtonët (Scirtones) ishin një fis ilir në kuadër të Dardanisë, ndërsa në disa burime përmenden edhe si nën fis i pirustëve, e madje edhe dalmatëve dhe Dalmacisë.
 • Manët ose "manejët" ishin një fis ilir. Emri i rrethit Manusha (Manuša) të Splitit është i lidhur me këtë fis ilir, dhe sipas tyre edhe Kanali Brač është quajtur Sinus Manius në kohën Romake.
 • Disa historianë kanë sugjeruar që Peresadët nuk ishin një fis ilir i veçantë, por një pjesë e Dardanëve.
 • Kabashi janë një fis shqiptar nga rajoni i Pukës.
 • Triballët (Triballi) ishin një fis i lashtë territori i të cilit ishte rreth fushave të Kosovës [...] Triballët konsiderohet se ishin një fis trakas por që ishin nën ndikimin e fuqishëm të kulturës ilire, keltët dhe skithët.
 • Apache (lexo:Apaçë) fise indianë në pjesën jug-veriore të SH.B.A.-së në ndërkohë Mescalero, Lipan.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!