Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'katana' from Albanian to English
NOUN   katana | katanaja | katana | katanatë
katana {f}kite
ngre një katanato fly a kite
2 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'katana' from Albanian to English

Advertisement
katana {f}
kite

ngre një katana
to fly a kite
Usage Examples Albanian
 • Chidori Katana është një variant tjetër i Chidorit i krijuar nga Sasuke Uchiha.
 • Jeta e tij ndryshon në mesnatën e ditëlindjes së tij të njëmbëdhjetë, kur merr letrën që është pranuar në Hoguorts, të cilën e kishte dërguar një gjysmë-katana me emrin Rubeus Hagrid, pasi që letrat e mëparshme i kishte shkatërruar xhaxhai Vernon dhe teze Petunia.
 • Një "daishō" përshkruhet zakonisht si një "katana" dhe një "wakizashi" (ose një "tantō") e montuar në "koshirae" që përputhen, por fillimisht "daishō" ishte veshja e çdo "katana" të gjatë dhe të shkurtër së bashku.
 • Është vënë re se tachi do të çiftëzohej me një "tantō" dhe më vonë "katana" do të çiftohej me një "katana" tjetër më të shkurtër.
 • Armët jo-evropiane të klasifikuara si shpata përfshijnë armë me një tehe të tillë si scimitar i Lindjes së Mesme, Dao kineze dhe katana japoneze përkatëse.
 • "Wakizashi" ishte një nga disa shpata të shkurtra të disponueshme për përdorim nga samurai, duke përfshirë "yoroi tōshi" dhe "chisa-katana".
 • Zarfet tradicionale janë bërë nga fletë letre të prera në një nga tre format: një rhombus, një kryq me krahë të shkurtër ose një katana.
 • Kanji për fjalën do të thotë përkatësisht "katana" dhe "bisht".
 • Historianët perëndimorë kanë thënë që katana japoneze ishte ndër armët më të mira të prerjes në historinë ushtarake botërore, për përdorimin e tyre të synuar.
 • ... "shpatë e madhe"), stili më i vjetër i shpatës / montimeve që daton para katana.
 • Zakonisht është madhësia dhe forma e një katana, por ndonjëherë është formuar si shpatat e tjera, siç janë "wakizashi" dhe "tantō".
 • Historianët perëndimorë kanë thënë se katana ishin ndër armët më të mira të prerjes në historinë ushtarake botërore.
 • Pasi shumica e lëngjeve rrjedh nga Zanpakutō, ajo zbulon se pjesa tjetër është solidarizuar në një katana të shkurtuar, e cila më pas mund të përdoret për luftime, e fortë dhe mjaft e guximshme për t'u përplasur kundër tehut të Kenpachi Zaraki.
 • Që nga sundimi i Orochi, samurai janë të vetmit që kanë të drejtë të mbajnë shpata katana.
 • Kur ai mbrojti Luffy nga marinsat, ai përdori një katana, të cilën e mban në një këllëf.
 • Ai nuk mban shpatë tradicionale i njohur si katana, por zakonisht mban një shkop që ka shpatë brenda ("shikomizue") që ai përdorë edhe për ecje dhe luftë.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!