Advertisement
 ⇄Change DirectionTranslation for 'kg' from Albanian to English
njësi
kilogram {m} <kg>
kilogram <kg>
njësi
kilogram {m} <kg>
kilogramme <kg> [Br.]
gjeog.
Kirgizistan {m} <.kg>
Kyrgyzstan
3 translations
To translate another word just start typing!

Translation for 'kg' from Albanian to English

kilogram {m} <kg>
kilogram <kg>njësi

kilogramme <kg> [Br.]njësi
Advertisement
Kirgizistan {m} <.kg>
Kyrgyzstangjeog.
Usage Examples Albanian
 • Ngriti atëherë 180k. në rrokje dhe 392,5 ms në total. Ai mban rekordin botëror në rrokje në kategorinë e 85 kg, ngriti 180 kg me të cilat fitoi titullin kampion bote në Athinë më 1999.
 • Fadil Bilalli jeton në Gjermani dhe garon ne Ligen e Gjermanisë në 95-120 kg për Klubin Habraktingen dhe është Kampion i Kosovës për Senior në peshën deri në 120 kg.
 • Pesha e ariut polar sillet prej 300 kg deri në 800 kg(mesatarja është 420 kg-500 kg).
 • Kjo do të thotë se nëse kemi një objekt me masë 10 kg që lëviz me shpejtësi 2 m/s atëherë impulsi i tij do të jepet si p = mv = 10 kg * 2 m/s = 20 kg*m/s ose 20 N/s.
 • Qerimaj u rendit i dyti në shkëputje me 158 kg dhe i pari në shtytje me 190 kg duke merituar medaljen e artë me 348 kg në dygarësh.
 • Meshkujt arrinë 270 cm gjatësi me një peshë jo më shumë se 195 kg, ndërsa femrat 220 cm me një peshë që arrin deri në 130 kg.
 • Prodhimi i dhenëve është arsyeshëm më fitimprues (mesatare 150 dele) me çmim mesatar të prodhimit prej 1 kg e qengjit (gjallë) 1.54 e/kg ose 2.57 E/kg pas prerjes derisa kostoja e prodhimit të qumshtit është 0.30 E/litër.
 • 5 m i gjatë për një buall myshku, dhe nga nën 30 kg në më shumë se 350 kg .
 • Bovidët tregojnë ndryshime të mëdha në madhësi: trupi mund të peshojë më shumë se 1000 kg dhe qëndrojnë 2-3 m i lartë në sup.
 • Trajtimi me dosë të plotë (p.sh. Enoxaparin kg KG mg s.c. 2x dite, Rivaroxaban 20 mg 1x dite) këshillohet vetëm në raste të siguruara tromboembolizimi dhe kur behët terapi me ECMO.
 • Luanët meshkuj dhe femra në mënyrë tipike peshojnë 150-249 kg dhe 110-182 kg përkatësisht dhe tigrat meshkuj dhe femra 100-306 kg dhe 75-167 kg përkatësisht.
 • Rajonet e akullta besohet se përmbajë rreth 1014–1015 kg akull, dhe mund të jenë të mbuluara nga një shtresë pluhuri që pengon lartësimin.
 • Briken Calja është peshëngritës shqiptar. Datëlindja: 19 shkurt 1990. Pesha: 62 kg, 69 kg.
Advertisement
© dict.cc Albanian-English dictionary 2023
Contains translations by TU Chemnitz and Mr Honey's Business Dictionary (German-English only).
Links to this dictionary or to individual translations are very welcome!