[Redewendung für jdn. der nichts gelernt hat und demnach oft als dumm gilt.]zeg.
voor de regen schuilen onder een boom {verb}
sich vor dem Regen schützend unter einen Baum stellen
Wer anderen eine Grube gräbt, fällt selbst hinein.spreekw.
Anwendungsbeispiele Niederländisch
  • Denemarken stond een minuut voor tijd met 2-1 voor, maar Zweden maakte een minuut voor tijd de gelijkmaker: 2-2.
  • Hij mocht van Petar Hoebtsjev, inmiddels bondscoach, in de basis starten en hij werd een minuut voor tijd gewisseld ten faveure van Nikolaj Bodoerov.
  • Met 355 officiële wedstrijden voor de club is hij de speler met de meeste wedstrijden voor de club sinds clubicoon Geert Derks in de jaren 50 en 60. Een minuut voor tijd kreeg hij een publiekswissel en een staande ovatie van de aanwezigen op Sportpark De Heikant.
  • De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1–2 overwinning, nadat Paul Aguilar nog een minuut voor tijd Mexico naar een doelpunt verschil had geschoten.
  • Hij mocht invallen in de slotfase van de verlenging en maakte een minuut voor tijd het winnende doelpunt: de wedstrijd eindigde in 3–2.

• Aanvaller Richard Roelofsen benutte één minuut voor tijd een strafschop voor de thuisploeg.
  • Politie moest eraan te pas komen en de wedstrijd werd een minuut voor tijd gestaakt.
  • Als invaller maakte Fer in de eerste groepswedstrijd tegen Jong Duitsland (uitslag 3-2) het winnende doelpunt door één minuut voor tijd een corner binnen te koppen.
  • In de thuiswedstrijd tegen Engeland kwam Denemarken twee keer op een achterstand door doelpunten van Trevor Francis, maar door een weergaloze solo van Jesper Olsen kwam Denemarken een minuut voor tijd op gelijke hoogte.
  • Hoogervorst speelde in een half jaar tijd slechts één competitieduel voor het tweede van Real Madrid; althans, tegen Albacete Balompié kwam de verdediger een minuut voor tijd als invaller in het veld.

• Hij kwam één minuut voor tijd het veld in. Vier weken later begon hij voor het eerst in de basis.
  • In de wedstrijd tegen Honduras mocht hij één minuut voor tijd invallen voor David Ferreira.
  • Op 2 november 2014 maakte hij zijn debuut voor Mumbai City in de Indian Super League. In de wedstrijd tegen de Kerala Blasters mocht hij één minuut voor tijd invallen voor Subash Singh.
  • Heikkilä mocht van bondscoach Mika-Matti Paatelainen één minuut voor tijd invallen voor Juhani Ojala.
  • In twee wedstrijden viel hij één minuut voor tijd in.

• Borussia Dortmund won in 2021 de Duitse beker. In de finale in het Olympiastadion in Berlijn rekende het af met RB Leipzig. Het werd 4-1. Thomas Meunier kwam één minuut voor tijd van de bank.
  • Hij begon aan de wedstrijd en werd één minuut voor tijd naar de kant gehaald voor Junior Malanda.
  • Bij Standard speelde hij één minuut (hij viel tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de UEFA-cup tegen Celta de Vigo één minuut voor tijd in); in de competitie of beker was geen Ngalula te bespeuren.
  • In zijn negentiende interland – een oefenwedstrijd op 24 mei 2012 in een tegen Georgië (1–3 winst) – maakte İnan zijn eerste interlanddoelpunt, een door arbiter Markus Hameter toegekende strafschop in de 82ste minuut.